Fargetrender 2022

Vi i Ting feirer bredden i de nylanserte fargepalettene og digger at det kommer flere farger inn i interiørbildet. Hva med å velge en rolig farge på veggen, tilfør nye farger og spreke teksturer på tilbehøret? Eller ta det helt ut og fargesett hele rommet fra gulv til tak i en sprek nykommer? Vi håper du blir inspirert til å sette ditt eget personlige preg på hjemmet - utforsk med din egen miks av farger, produkter og materialer! Og siden vi er så glade i farger; hva med å være litt mer leken i fargevalget i år?

Jotun har nylig lansert fargekartet for 2022, TOGETHER som består av 28 tidløse toner i fin harmoni med noen helt nyutviklede fargetoner. Fargekartet er bygget opp av tre unike fargepaletter; Playfull, Embrace og Cherish. Tanken med palettene er at en kan blande, matche og skape et uendelig antall fargekombinasjoner en føler seg vel med i hverdagen.

Farger 2022

Som fargesjef i Jotun Lisbeth Larsen sier «Årets fargepaletter er designet for å reflektere og fremheve ulike aspekter av personlige behov og livsstil. Fargene legger til rette for at du kan skape den stemningen du ønsker for deg og dine.»

Playfull «Frihet til å være kreativ og full av glede», fargepaletten lever opp til navnet sitt og har mange oppmuntrende turkis- og grønntoner, friske gultoner og støvete lavendel. 
Vi blir stadig mer vågale i vår innredning, og her ser vi trenden med å tørre å skille seg ut med overraskende elementer av farge i en ellers så nøytral fargepalett.
Som Jotun sier så fint her, «noen ganger kjennes livet for kort til å gå stille i dørene»

 

Fargepallett Embrace«skap rom for verdifulle øyeblikk». Her har vi fargetoner med navn som Iron Blue, Rusty, Hvit Te og Shade, som gir oss assosiasjoner til de naturlige farger. Vi ser mange forskjellige rustikke nyanser av jord og stein, som skal gi følelsen av ro og trygghet.

«Rom for samtaler, refleksjon og samhold», fargepalletten Cherish hyller hjemmets trygge base med sin behagelige miks av nøytrale, lyse og dempede fargetoner i fersken, rosa og grønne nyanser. Duse beroligende farger som Frostrøyk, Soft Comfort, Pale Linden og Thoughtful er å finne i denne paletten.


Nordsjö har også kommet med en riktig så lekker fargepalett for 2022 sammen med årets farge, Bright Skies™, De presenterer livlige farger og lyse toner, etter en periode der nøytrale og dempede farger har dominert – godt mulig dette er en gjenspeiling av vårt behov for positivitet.

Greenhouse – La oss feire naturens positive egenskaper for vår helse og velbefinnende, med friske grønne og blå farger, som holder oss i kontakt med den naturlige delen av verden. I landlige miljøer kan disse fargene komplettere omgivelsene og i bymiljøet hjelper de oss med å kjenne på samhørigheten med naturen

Workshop – Når en boenhet raskt må bytte rolle fra hjem til kontor, eller en plass for studier, trenger vi fleksible rom. Sammen med Bright Skies kan fargepaletten "Workshop", med sin kombinasjon av lyse og oppløftende nyanser, hjelpe oss med å skape en inspirerende bakgrunn uansett aktivitet.

Studio – Vi trenger alle et sted der vi kan lade batteriene og bli inspirert; en plass med distanse fra hverdagen. Gjennom å male veggene med disse bleke rosa, røde og oransje farger - sammen med med Bright Skies - kan rommet få en behagelig og trygg stemning.

Salon – Gjør dine omgivelser om til en tom canvas, klar for å omfavne nye idéer. Skap en følelse av åpenhet med myke hvite og dempede toner, som både er friske og forente

"I År 2022 vil Bright Skies hjelpe oss med å omfavne nye idéer og drømmen om en ny framtid", sier Ann-Charlotte Linde, nordisk fargesjef i Nordsjö. Disse trendene og strømningene ser vi gjør seg gjeldene i interiøret allerede fra høsten 2021. Bruk farger og struktur i interiørdetaljene for å styre fargepaletten i den retningen du ønsker, og som gir deg glede! 

Bilder: 
© Nordsjö © Jotun