Historien bak: Liba vannkanne fra Ferm Living

Har du fått med deg den nye vannkannen Liba fra Ferm Living? Vannkannen kommer i flere farger, er lekker, enkel å bruke og holder opptil 5 liter vann, slik at du får vannet mange planter av gangen. Men, Liba har også en interessant produksjonshistorie - den er nemlig laget av 100% resirkulert "post-consumer" plast! 

Med Liba møtes funksjon og ansvarlig design. Liba er designet med bærekraft i tankene, både når det kommer til funksjon og materiale. Vannkannen produseres i Danmark av plastemballasje fra forbrukere. Det brukes et spesifikt granulat som kalles HDPE, som står for High Density Poly Ethylene. HDPE er en av de mest allsidige plasttyper, og brukes til en rekke andre formål som for eksempel plastflasker til blant annet såpe og vaskemiddel. 

Plastemballasje fra forbrukere blir sortert og rengjort, for den brytes ned og bearbeidet til HDPE-granulat. Når granulatet ankommer produksjonsområdet, tilsettes et spesifikt fargestoff som gir vannkannen ønsket farge: enten sort, olivengrønn eller cashmere. Avhengig av hvilken farge som skal lages, tilsettes det 1-3% fargestoff for å få de riktige nyansene. Ettersom granulatet er laget av emballasjeavfall, vil det allid være mulighet for små, subtile farge- og overflatevariasjoner - noe som rett og slett gjør produktet enda mer unikt. 

Videre varmes granulatet til en porøs masse, som helles i Liba-former og blåsestøpes til riktig fasong. Luften sprer materialet jevnt gjennom formen, og skaper hulrommet hvor man har vann. Vannkannen frigjøres så fra formen, før en dyktig håndtverker får jobben med å skjære vekk overflødig materiale for hånd. Denne prosessen krever presisjon og en jevn hånd, da dette må gjøres mens vannkannen fremdeles er varm. Det er denne prosessen som gir vannkannen det myke, organiske uttrykket. 

Alt overflødig materiale blir tilsatt neste runde, slik at produksjonen holdes sirkulær og ikke materiale går til spille!