Åpner offisielle Moomin-butikker i Norge

Moomin Characters og Ting As inngår samarbeid og lanserer for første gang offisielle Moominbutikker i Norge. Konseptet introduseres av Ting i desember 2022 med Pop Up på Oslo Lufthavn Gardermoen og med en egen Moomin Shop på Bryggen i Bergen. Offisielle Moomin-butikker vil tilby et bredt utvalg av kjente og kjære mummiprodukter, i tillegg til Limited Editions.

Mummifamilien er de sentrale karakterene i en serie bøker og tegneserier av Tove Jansson. Den eventyrlige familien bor i sitt hus i Mummidalen og beveger seg ut på mange eventyr med sine ulike venner. De kjente karakterene har de senere årene blitt gjenstand for dekorativ design på mange ulike produkter. Både klær, smykker, skrivesaker, bøker, søtsaker, gave og interiørprodukter, krus og dekketøy.


Ting-butikkene er kjent for å ha et spennende sortiment av varer som en ikke finner over alt, og Mummi-relaterte produkter har lenge vært en populær varegruppe i Ting. «Vi er begeistret for nå å utvide Mummi-satsingen og også kunne tilby våre kunder unike Mummi-produkter som kun er for salg i offisielle butikker. Her vil du finne mange aktuelle gaver til både voksne og barn som en ikke finner andre steder», uttaler Kari Anne Østrem som er kjedeleder og konseptansvarlig for Ting.

Målet er at Moomin-butikkene blir en destinasjon for mummifans i hele Norge og for utenlandske turister. «Norge er det markedet hvor vi har størst vekst i Norden, så det er et spennende marked og vi ser fram til å åpne egne Moomin-butikker i Norge» sier Kristin Tjulander fra Rights and Brands som forvalter Moomin-merkevaren globalt.

Som en del av satsingen etableres et felles selskap med Ting og Moomin Characters. I tillegg til egne butikker er det også aktuelt å utvikle egne produkter i hus og hjem kategorien. «Ting har fine butikker og er en god samarbeidspartner for oss. Vi ser fram til å åpne egne Moomin-butikker i Norge i samarbeid med Ting. Dette er jeg sikker på vil gi både norske og utenlandske kunder en ny og god kundeopplevelse. Dette blir en spennende reise som vi gleder oss til», sier Jonas Forth fra All Things Commerce Helsinki LTd.

Kari Anne Østrem fra Ting og Jonas Forth fra All Things Commerce Helsinki LTD. 

Moomin Shop Norway er lokalisert på Bryggen 13 i Bergen, og Moomin Shop Pop Up åpnet 2. desember på Oslo Lufthavn, like etter sikkerhetskontrollen. Moopmin Shop På Up har en midlertidig pause frem til 1. september 2023. Besøk også gjerne vår ofisielle nettbutikk www.moomin.no